Jeg oplever og hører om mange, som har store udfordringer med at synes, at de selv er ok!

Den mest udbredte frygt, er frygten for ikke at være god nok! (Den næstmest udbredte frygt, er frygten for ikke at være elsket!)

Det er ikke kun de unge piger der frygter det!

Jeg har også oplevet det med, at jeg ikke syntes jeg slog til, hverken i mit job eller som familiefar.

En coach på mit arbejde fik mig til at indse: at jeg gjorde det så godt jeg kunne – og det var godt nok! Jeg behøvede ikke at ha’ det dårlig over ikke at gøre mere end jeg kunne. Det var vel grundlæggende det jeg krævede af mig selv. At gøre mere end det jeg kunne! – Stress!?

Jeg tror nu på, at jeg og vi alle gør det bedste vi kan med de ressourcer vi har, på det pågældende tidspunkt!

Det siges, at hvis vi talte til vore venner, som vi talte til os selv, så ville vi ikke ha’ nogen venner! Vi er ikke ret gode til at tænke om os selv at vi er OK. Det er ofte meget lettere at tænke om andre.

Troen på at vi alle er grundlæggende OK, vil jeg gerne dele med jer.

Jeg tror på, at troen på at vi er grundlæggende ok, er helt afgørende for hvor meget vi kan være for andre – hvilket er det langt de fleste eller måske alle – gerne vil!

Vi kan så let fokusere på, at vi ikke lykkes med det vi vil. At der er en masse ting der skal fikses og repareres hos os selv, før vi er ok. Vi ved faktisk ikke helt præcis hvad der skal til, før vi kan føle at vi er helt ok. I grunden når vi nok aldrig derhen, for er der ikke altid noget der kunne være bedre i mit liv:

Mit forhold til dem der betyder allermest for mig.

Min sundhed.

Min vægt.

Min viden.

Vi kunne blive ved og ofte bliver vi ved! Vi venter måske på, at der skal komme en prins på en hvid hest og fortælle os, at nu er vi ok. Han kommer formentlig aldrig og skulle han komme, tror vi ham nok ikke når han fortæller os, at vi er ok!

I stedet har jeg muligheden for, lige nu at beslutte mig for, at jeg er helt ok! Med de ressourcer og betingelser jeg har lige nu, så er jeg helt ok!

Jeg gør det faktisk så godt jeg kan lige nu med de ressourcer jeg har!

Er det rimeligt at forlange mere? Af andre – af os selv?