Jeg holder meget af at se BS Christiansen motivere. Senest i TV programmet ”BS & recepten på lykke” hvor han motiverer 4 piger til at få et godt liv uden medicin. Han bruger i høj grad ros og man kan se hvordan de vokser og motiveres hver gang han roser. Andre TV programmer kan man opleve at deltagerne får ris, og jo grovere ukvemsordene er, jo flere seere. Derfor er det ekstra godt at se at BS rykker med ros. Det er også dejligt at disse programmer kan få tid på sendefladen. (Det tidligere program med Chris MacDonald var et andet godt eksempel)

Det er fantastisk at se, hvordan ros motiverer og det må udfordre alle os, der ønsker at gøre en positiv forskel blandt mennesker. Vi kan vel dårlig komme uden om, at vi må øve os i at rose dem vi er i blandt. At vi må øve os i at se mulighederne og potentialer og udtrykke dem. Vi falder alt for let for, i stedet at lede efter fejl og mangler!

Ros er måske også at give, den du taler med, ret? Vi rykker sjældent noget, hvis vi får at vide, at det vi gør, er forkert! Det kan umiddelbart virke ulogisk, at vi skulle rykke os, hvis vi får at vide, at vi har ret, men ikke desto mindre er jeg sikker på, at det alligevel er sandt! Beskeden: ”Du er forkert” får blot vores forsvarsmekanismer op, og vi holder endnu mere stædig fast i det vi siger og mener. Hvis vi får ret og samtidigt får stillet hv-spørgsmål, så vi reflekterer over vore egne holdninger, bliver vi klogere. Vi tager nemlig meget gerne imod råd fra os selv 🙂 !

Det er derfor coaching, med alle hvad, hvordan, hvornår og hvilke(m. flere) – spørgsmålene rykker!

Min opfordring til dig og mig er. Ros, giv ret og vær oprigtig nysgerrig! Det rykker!